Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с вентилатора на радиатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с вентилатора на радиатора

Здравеите уважавани колеги, алфист съм от стра6но много време от Благоевград съм и притежавам Алфа Ромео 145 1,4ТС '97г. Проблема ме притеснява от страшно много време година може и две, перката на радиятора не ми функционира, в смисъл при директно подаване на ток от акомулатора плус и минус, перката работи, но при достигане на дори и 100 градуса тя не се вклучва да охлажда. Досега съм пробвал перката с директен ток, тя работи, смених датчика на термостата с чисто нов работи, датчика на главата за темп. също работи съдя по това че отчита на таблото необходимата темп. и дори е точен, всички бушони които открих които са 2 на брой свързани с перката са здрави, неоткрих релето и незнам какво друго оставя да проверя или отстраня алфата е разчарколясана и ще се радвам и ще бъда Благодарен на всеки един отсив по темата. Благодаря Ви за тделеното внимание !!!

Колега, темата е дъвкана много пъти и ако се поразровиш по раздела ще получиш пълна информация.
    Не казваш дали е с климатик или не, а това е много важна информация.
    На тия с климатика, точно над радиатора, между него и гредата е завряна една плочка с резистори през които минава тока за първа и втора степен. Това е слабото им място. Друго слабо място са релетата за двете степени. До акумулатора са.
    Изобщо поразрови се, ще намериш много инфо.
    Успех!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Без климатик, колега изчел съм и съм пробвал всичко което съм успял и умея, нямам никакви резистори за 2 скорости на перката леглото е празно, нямам никакви температурни датчици по радиятора и по маркучите, единствените които съм открил за 2 години по майстори обсъждане с колеги алфисти и по схемите са двата датчика на главата и на термустата за дузите... Дерзайте колеги Дерзайте ;(
      Last edited by profesore2; d.m.y г., 23:40.

Comment

релето , колега. това че не си го открил, може да значи че някой го е свалил, обаче не го е върнал.
        точка

Comment

За всички които се интересуват днес открих проблема, а именно че релето от таблото с бушоните в краката липсва, въобще го нямаше в гнездото, сложиш друго и перката проработи, откритието което открих е че температурния датчик който е термостата и дава информация на дюзите в същото време дава и информация кога перката да проработи и кога да спре, а именно около 90 градуса проработва и спира на 85, Искрено БЛАГОДАРЯ на всеки който взе отношение по тази тема, разбирасе и на другите които са писали в подобни теми, помогнахте ми безкрайно много БЛАГОДАРЯ ВИ

Comment

Working...
          X